- 4 db tojás
- 1 ek vaj
- 1 ek tejszín
- olaj
- só
A töltelékhez 3 sárgáját habverővel keverjük össze 1 fehérjével. Serpenyőben olvasszunk fel 0,5 ek vajat és kis lángon, folyamatos kevergetés közben süssük meg, mikor kész vegyük le a tűzről és azonnal keverjünk hozzá 0,5 ek hideg vajat és 1 ek tejszínt.
A megmaradt 1 db tojás sárgájából a tekercs díszítését készíthetjük el. Egy fazék gyöngyöző vízbe nyomjuk bele vékony sugárban egy zacskóból (egy sarkát vágjuk le). Főzzük 1 percig, lyukas kanállal szedjük ki és mártsuk hideg vízbe, majd szedjük egy tányérra.
Állítsuk össze a tekercset, a folpack segítségével szorosan zárjuk össze. Díszítsük a sárgája "szerpentinnel", egy kis petrezselyemmel.
Forrás: http://www.povarenok.ru/recipes/show/69481