- 40 g liszt
- 60 g mandula, darálva
- 3 g sütőpor
- 3+0,5 db tojásfehérje
- 120 (40+80) g porcukor
- 20 g juharszirup vagy méz
- 100 g vaj
- 50 g étcsokoládé
3 tojás fehérjét verjünk robotgéppel 1 percig 40 g átszitált porcukorral (nem kell kemény habnak lennie!)
Adjuk hozzá az olvasztott vajat és a mézet, keverjük össze. Öntsük bele a száraz keveréket, és ismét jól keverjük össze.
Vékonyan vajazzuk ki a formákat, kanalazzuk bele e tésztát. Süssük 190 °C hőmérsékletű sütőben kb. 15 percig.
Vegyük ki a formából, hagyjuk kihűlni.
Vízgőzön, vagy mikrohullámú sütőben olvasszuk fel a csokoládét. Mártsuk meg benne a sütemények sarkait (lásd kép!)
A cukormázhoz a fél, hideg tojásfehérjét egy fakanállal keverjük össze az átszitált 80 g porcukorral. A fehérje méretétől függően szükség lehet további porcukor mennyiségre, vagy akár kevesebb is elég lehet.
Töltsük a legkisebb méretű csővel ellátott habzsákba, és a már megdermedt csokoládét díszítsük tetszés szerinti mintákkal.
Forrás: http://www.povarenok.ru/recipes/show/82313