Hozzávalók (8 db különböző méretű gyertyához)
- 56 db babapiskóta (minden gyertyához 7 db)
- 100 g fehér csokoládé
- 150 ml friss tejszín
- 150 g fehér csokoládé
- 1 ek whiskey (Jack Daniels)
- 4 ek kristálycukor
- 1 ek víz
A ganache-t a megelőző napon kell előkészíteni. Ehhez kis/közepes lángon olvasszuk fel a kis darabokra vágott csokoládét a tejszínben, adjuk hozzá az alkoholt is. Másnap a felhasználás előtt robotgéppel verjük habosra.
A gyertyák elkészítéséhez olvasszuk fel vízgőzön, vagy
mikrohullámú sütőben a csokoládét.
Állítható fémgyűrűkben (kettő közé szorítva) ragasszuk a
babapiskótákat egymás mellé az olvasztott csokoládéval. Belül azért érdemes
csorgatni rá egy kis csokoládét, hogy stabilan álljanak,
kívülről pedig azért, hogy olyan legyen mintha a viasz megfolyt volna rajta.
kívülről pedig azért, hogy olyan legyen mintha a viasz megfolyt volna rajta.
Tegyük őket egy kicsit a hűtőszekrénybe, hogy a csokoládé
megdermedjen.
A lángokhoz karamellizáljuk a cukrot a vízzel, majd
csorgassuk zsírpapírra fektetett hurkapálcára, hagyjuk kihűlni.
Töltsük meg a piskótagyűrűket a felhabosított ganache-val,
szúrjuk beléjük a karamella lángokat.
Tálalásig tartsuk a hűtőszekrényben.
Forrás: http://www.fotocibiamo.com/2013/12/christmas-candles.html
Tálalásig tartsuk a hűtőszekrényben.
Forrás: http://www.fotocibiamo.com/2013/12/christmas-candles.html