Idén nálunk az egyik legnagyobb favorit a citrom curd volt, ették a gyerekeim kalácshoz, mákos kekszbe töltve, de még mini pavlovába is. Próbáljátok ki a linzert a szokásos lekvár helyett megtölteni ezzel az enyhén savanykás, friss, zöldcitromos krémmel! Még a látványa is üdítő:)
Hozzávalók
- 100 g cukor
- 2 db nagy tojás, enyhén felverve
- 60 ml frissen facsart zöldcitrom lé (kb.3-5 db lime)
- A zöldcitromok reszelt héja
- 4 ek vaj, puha
Kis/közepes lángon, folyamatos keverés közben sűrítsük be (kb. 10 perc).
Vegyük le a tűzről (pár percig én ilyenkor szoktam kevergetni, hogy kicsit hűljön) és keverjük bele a vajat.
Ha nem szeretnénk a héjdarabokat megtalálni benne akkor szitán szűrjük/simogassuk át.
Nem bőrösödik ha (nem az edény, hanem!) közvetlenül a krém felületét fedjük le folpackkal.
Hűtsük minimum három órán keresztül hűtőszekrényben.
Forrás: http://secretlifeofachefswife.com/anthologie/desserts/lime-linzer-cookies