A fudge leginkább az omlós tejkaramellhez hasonlítható, mintha keresztezték volna a karamellát és a fondant.
Hozzávalók
- 200 gramm csokoládé
- 25 g vaj
- 200 g karamellás sűrített tej ***
- 120 g pisztácia, natúr (vagy kesudió, mogyoró, mandula, dió vagy ezek keveréke)
Öntsük a keveréket alufóliával bélelt tepsibe, hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni, majd tegyük a hűtőszekrénybe keményedésig.
Borítsuk ki a formából, húzzuk le róla a fóliát és daraboljuk kockára.
Légmentesen zárodó edényben tároljuk fogyasztásig (7 nap).
CC tipp: a felvágásához használj hullámos szappanvágókést, persze egyenes oldalúan is ugyanolyan finom, csak hát a látvány, az is számít ;)
***Az Arbat nevű orosz élelmiszerek boltjában kapható a karamellás sűrített tejes változat is, de akkor se csüggedj ha tőled távol van a bolt!
Konzervből készített karamellhez tegyük fel főzni annyi vízben a dobozt, amennyi bőven ellepi. Gyöngyözve forraljuk a forrástól számított három órán keresztül, majd a vízben hagyjuk teljesen lehűlni, csak utána bontjuk fel (!).
Érdemes egyszerre több dobozzal készíteni, mert így ebben a karamellizált állapotában is ugyanannyi ideig eltartható mint az eredti konzerv. Bármikor felhasználható süteménytölteléknek, de önmagában is kitűnő édesség!
Forrás: http://female-happiness.ru/post/91138563036
Két másik fudge recept itt a blogon:
http://chefcricket.blogspot.hu/2013/09/nyers-vegan-fudge.html