Hozzávalók
- 480 ml almaecet
- 240 ml víz
- 200 g cukor
- 3 rúd fahéj
- 3 egész csillagánizs
- 2 ek só
- 1 nagy mogyoróhagyma
- 1/2 jalapeno paprika
- 1 szárzeller (angol zeller, halványító zeller)
- 3 nagy alma (pl. gala)
- 3 ág rozmaring (kb. 7 cm hosszú)
Keverjük össze az ecetet, a vizet, a cukrot és a sót. Adjuk hozzá a fahéjat és a csillagánizst. Melegítsük közepes hőmérsékleten, amíg a só és a cukor felolvad. Vegyük ki belőle a fahéjakat és a csillagánizst, és tegyük a hűtőbe.
Amíg a lé hűl, vágjuk a hagymát és a jalapenot olyan vékonyra, ahogy csak lehet. A zellert szeleteljük átlós, vékony karikákra.
Mossuk meg az almákat, a héját hagyjuk rajta. Magozzuk ki és vágjuk vékony szeletekre.
Tegyünk 1-1 csillagánizst és fahéjat az üvegek aljába, erre rendezzük el a szeletelt hozzávalókat egyenlően elosztva.
Mikor félig van, mindegyikbe hajsunk bele 1-1 ágacska rozmaringot is, majd folytassuk a feltöltést.
Ha már telepakoltuk az üvegeket, öntsük rá a még langyos ecetes levet. (Ha esetleg kevés lenne a lé akkor készítsünk pótlást 2 rész almaecet + 1 rész víz keverékéből.)
Nem dunsztoljuk, csak betesszük az üvegeket a hűtőszekrénybe, minimum 1 napig álljanak, de egy hónapon belül feltétlen fogyasszuk el.
Forrás: https://constantlycooking.wordpress.com/2013/12/03/pickled-apple-slices