Rétegezzük a salátát ízlés szerint, formázzuk háromszög alakúra. Amiért
feltétlenül meg szerettem volna mutatni ezt a receptet, az a külcsín, ez a gyönyörű
zöld, csillogó „jégpáncél”:
- 45 g zselatin (por)
- 800 ml víz
- 300 g spenót
- só
- 2-3 gerezd fokhagyma
Az apróra vágott spenótot forraljuk 8 dl vízben 10 percig.
Szűrjük át gézen, ízesítsük sóval, zúzott fokhagymával.
A zselatint egy kis vízben (a zacskón lévő utasítás szem
előtt tartva) áztassuk 10 percig, majd melegítsük oldódásig, nem szabad
felforralni. Keverjük a spenótos léhez, majd öntsük egy lapos edénybe.
Tegyük a hűtőszekrénybe, amíg megszilárdul. Néhány
másodpercre merítsük az alját forró vízbe
Vágjuk fel a képen
látható módon háromszögekre, és fedjük le vele a háromszögre megformázott
salátát. Díszítsük zöldségekből vágott csillagokkal …