- 6 ek olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 500 g darált hús (marha)
- 2 db paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 ml paradicsompüré
- Fűszerek (olasz fűszer keverék)
- 250 g mozzarella, 6 db vékony lapot vágjunk le előre, ez fedi majd a hordók tetejét, a többit reszeljük finomra
- 100g ricotta
- 200 g krémsajt (Philadelphia, zöldfűszeres)
- 50 g parmezán, finomra reszelve
- 1 db tojás
- 8 db lasagne tésztalap
Húsos töltelék
Kevés olajon dinszteljük meg a kis kockára vágott hagymát, pirítsuk folyamatos keverés közben a darált hússal öt percig. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, fűszereket, sót, esetleg pici cukrot ízlés szerint, a meghámozott, kockákra vágott paradicsomot. Főzzük közepes lángon 15-20 percig.
Tészta
Forró vízben (tegyünk bele pici olívaolajat is) félig főzzük meg a lapokat. Egyesével minden lap mindkét oldalát ecsettel vékonyan olajozzuk meg.
Sajtos töltelék
A ricottát, a parmezánt és a mozzarellát alaposan keverjük össze a krémsajttal és a tojással
Összeállítás
6-os muffin sütő tepsi üregeit béleljük ki zsírpapírral, vékonyan olajozzuk ki.
1-1 tésztalapot tekerjünk bele az üregek falára, 1-1 darabot szabjunk be alulra.
Kezdjük kanállal adagolni a húsos tölteléket rá a sajtost, fedjük le egy darabka tésztával ismét hús, sajt, tészta …
A 6 db levágott mozzarella lappal fedjük le a tetejét.
Süssük előmelegített sütőben 175 °C hőmérsékleten 20-25 percig.
Forrás: http://www.povarenok.ru/recipes/show/99312