Tegnap elkérte a barátnőm a kókuszos kekszem receptjét, erről jutott eszembe, hogy ideje lesz nekem is megsütni, és persze felhívni rá a figyelmeteket Sok éve már, hogy a hagyományos kókuszcsók helyett inkább ezt választom, nagyon egyszerű elkészíteni és a csokoládétól szaftos marad még napok múlva is.
Hozzávalók (kb. 35 db)
- 2 db tojás
- 15 dkg porcukor
- 8 dkg vaj/margarin, felolvasztva
- 20 dkg kókuszreszelék
- 1 ek finomliszt
- 7-8 dkg étcsokoládé, apróra vágva
A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, majd a megolvasztott vajat belecsurgatjuk.
A kókuszreszeléket összekeverjük a liszttel és az előző keverékhez adjuk, majd a végén hozzáforgatjuk a csokoládét is.
Vajazott, lisztezett sütőpapírral bélelt tepsire evőkanállal kiadagoljuk.
Előmelegített 175 °C hőmérsékletű sütőben (ha légkeverés akkor csak 155 °C) 8-10 perc alatt készre sül.
Ha van kedvünk tovább díszíthetjük rácsurgatott olvasztott csokoládéval, vagy a talpát is belemárthatjuk még csokiba, de ezek nélkül is nagyon finom