Vékony, mandulás tésztalapok illatos, gyümölcsös lágy krémekkel :)
Hozzávalók
Tészta
- 40 g mandula/dió, finomra darálva
- 110 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 2 ek porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 90 ml víz
- 40 ml olaj
- 1 ek citromlé
- 480 ml sárgabarack juice
- 4 ek búzadara
- cukor, ízlés szerint
- 480 ml sárgabarack juice
- 3 ek búzadara
- 100 g étcsokoládé
- 1/2 narancs frissen facsart leve és reszelt héja
- cukor, ízlés szerint
Egy másik tálban keverjük össze a nedves hozzávalókat, az olajat,
a citromlevet, és a vizet. Öntsük a vizes keveréket a szárazhoz, keverjük
össze. Öntsük zsírpapírral bélelt kivajazott 18 vagy 20 cm átmérőjű kerek
tortaformába. 180 °C hőmérsékletű, előmelegített sütőben süssük 20 percig
(tűpróba).
Rácson hagyjuk kihűlni, vágjuk félbe.
Az egyik lapot tegyük vissza a forma aljába.
Készítsük el a sárgabarackos krémet.
Forraljuk fel hozzá a juicet, állandó keverés közben vékony sugárban öntsük hozzá a búzadarát. Főzzük körülbelül 10 percig, kevergessük közben. Ízlés szerint édesíthetjük. Készülhet úgy is, hogy a juice mennyiségét felezzük és pürésített sárgabarack kompóttal pótoljuk ki. Hagyjuk kihűlni, majd kézi mixerrel keverjük át.
Forraljuk fel hozzá a juicet, állandó keverés közben vékony sugárban öntsük hozzá a búzadarát. Főzzük körülbelül 10 percig, kevergessük közben. Ízlés szerint édesíthetjük. Készülhet úgy is, hogy a juice mennyiségét felezzük és pürésített sárgabarack kompóttal pótoljuk ki. Hagyjuk kihűlni, majd kézi mixerrel keverjük át.
Öntsük a tésztára, fektessük rá a második lapot és tegyük a hűtőszekrénybe.
Készítsük el a csokoládé krémet.
Forraljuk fel a sárgabarack juicet, folyamatos keverés
közben vékony sugárba öntsük hozzá a búzadarát, édesítsük ízlés szerint, főzzük
kb. 10 percig. Hagyjuk kicsit hűlni, de még legyen annyira meleg, hogy amikor
hozzá keverjük a csokoládét, az felolvadjon benne, keverjük bele a narancs
levét és héját is.
Tegyük a hűtőszekrénybe lehűlni, majd kézi mixerrel keverjük
át.
Öntsük a sütemény tetejére a csokoládés krémet, és tegyük
vissza egy éjszakára a hűtőszekrényben.
A sárgabarackos réteg lágyabb, mint a csokoládés, a
vághatóség miatt érdemes megfordítani a krémeket az összeállítás során.
Kínáljuk tejszínhabbal.
Forrás: http://food.ua/recipes/32685