Tiramisu palacsinta
Bejegyezte: Rita
Krém: 125 g mascarpone 250 ml tejszín 2 ek cukor A hozzávalókat verjük robotgéppel habos állagúra, és tegyük felhasználásig a hűtőszekrénybe. Palacsinta: 30 dkg liszt 2 ek cukor 2 ek kakaópor, kicsit púpos, átszitált 2 tk sütőpor 0,5 tk szódabikarbóna csipet só 380 ml tej 125 ml tejföl 3 nagy tojás 4 ek vaj, olvasztva 2 tk vanília aroma 4 ek kávé vagy 1 tk instant kávépor Keverjük össze a száraz összetevőket, a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban keverjük simára a tejet és a tejfölt, adjuk hozzá a kávét (vagy kávéport), és alaposan keverjük össze, amíg feloldódik. Keverjük hozzá a tojásokat, az olvasztott vajat és a vaníliát. A nedves keveréket öntsük a szárazhoz és keverjük csomómentesre. Ha esetleg túl hígnak érezzük akkor 1-2 ek lisztet még adhatunk hozzá. Olajozott palacsintasütőben süssük ki a tésztát, amikor a buborékok megjelennek, akkor kell átfordítani a másik oldalra. A kisült palacsinták között kenjük meg a krémmel, a tetejét szórjuk meg kakaóval, vagy csokoládé reszelékkel. Forrás: http://nesrinecookingmania.blogspot.hu/2011/12/tiramisu-pancakes.html