Ha a melegben ennél valami hűsítő, frissítő édességet próbáld ki ezt:
Hozzávalók:
6 dkg vaj, szobahőmérsékletű
10 dkg cukor
2 db tojás
8 dkg liszt
1,5 dl tej
1-1,5 citrom (kisméretű, ízlés kérdése, hogy ki mennyire szereti savanyúra készíteni)
A vajat keverjük a cukorral krémesre.
Adjuk hozzá a citrom frissen facsart levét, reszelt héját, a tojássárgájákat, a lisztet, és a tejet (minden összetevő hozzáadása után keverjük össze).
A tojások fehérjét verjük kemény habbá, és forgassuk hozzá a citromos keverékhez.
Öntsük pudingformákba és állítsuk vízbe, hogy a vízszint kb. a formák feléig érjen.
Előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben 30 perc alatt készül el.
Hidegen fogyasszuk!