- 200 g 70%-os étcsokoládé, apróra vágva
- 60 g vaj
- 90 g barnacukor
- 60 ml tejszín
- 3 db tojás
- 35 g finomliszt
- 200-250 g málna
Melegítsük elő a sütőt 150°C-ra.
Alacsony lángon olvasszuk fel a vajat, a cukrot, a csokoládét és a tejszínt.
Keverjük össze egy edényben a tojásokat és a lisztet. Keverjük bele a csokis keveréket.
Öntsük a tésztát 4 db 10 cm átmérőjű, kerek, kivajazott, sütőpapírral bélelt formába. Tegyük a tetejére a málnákat. Süssük 35-40 percig (tűpróba).
Kínáljuk csokis ganache krémmel (elhagyható)
250 ml tejszínt melegítsünk kis lángon, olvasszunk fel benne
300 g étcsokoládét, apróra vágva
Forrás: http://www.erinnish.com/2011/10/dark-chocolate-and-raspberry-brownie.html
A recept tej- és gluténmentes verzióját Bokréta Veronika készítette el, itt találod:
glutenmentesovezet.hu