Forrás: http://www.paleocupboard.com/watermelon-cake.html |
1. Mag nélküli görögdinnye, kókusztejből készült krémmel bevonva, pirított mandulalapokkal, gyümölcs díszítéssel.
A kókusztej konzervet tegyük egy éjszakára a hűtőbe, másnap öntsük le róla a tejet, csak a sűrű krémre lesz szükségünk! A krémet robotgéppel habosítsuk (kb. 5 perc) ízesíthetjük porcukorral, vagy mézzel, aromákkal (vanília, mandula..)
A dinnye felületéről alaposan itassuk fel a nedvességet papírtörlőkendővel, a krém csak így fog a felületére tapadni.
Forrás oldalon képek az összeállításról is: http://www.raisingjane.org/journal/40245 |
2.A különböző dinnyeszeletekből összeállított torta krémje ahogyan az előző esetben kókusztejből készült:
4 db konzerv kókusztej krémje (tegyük egy éjszakára a hűtőbe, másnap öntsük le róla a tejet és csak a sűrű krémre lesz szükségünk)
10 dkg porcukor
1 tk mandula aroma
A krémet robotgéppel 5 percig habosítsuk, majd adjuk hozzá a porcukrot és az aromát.
A torta középső töltelék részéhez a krémbe forgassunk bele 10 dkg apóra vágott pisztáciát.
A dinnye felületéről alaposan itassuk fel a nedvességet papírtörlőkendővel, a krém csak így fog a felületére tapadni.
4.
5.