Süti is, fagyi is, jópofa is. Ebben a melegben biztos siker!
(18-24 db)
Hozzávalók:
A tésztához :
10 dkg süteményliszt
10 dkg cukor
csipet só
1 db tojás
0,5 tk vanília
0,5 tk sütőpor
0,6 dl tej
2 ek olaj
4 csepp pink ételfesték
kapszlik
A fagyihoz:
3 csésze eper és vanilia fagyi keveréke
A habhoz:
4 dl tejszín
1 tk vanília aroma
6 dkg porcukor
1,5 tk zselatin
4 tk víz
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 175°C -ra. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, és a nedves hozzávalókat külön edényekben. A szárazat keverjük hozzá a nedvesekhez. A kapszlikat tegyük bele egy muffinformába és mérjünk ki 1 evőkanál tésztát mindegyikbe. Süssük kb. 15 percig, ha kész ne vegyük ki.
2. Várjunk amíg a tészta kihűl, majd töltsük tele a cupcakeket fagyival. Tegyük a sütőformájában a mélyhűtőbe, legalább 1 órára.
3. Keverjük a vizet és a zselatint egy nagy mikrózható edényben.
Mikrózzuk amíg a zselatin feloldódik a vízben. Hűtsük langyosra mielőtt hozzáadjuk a tejszínhez. Egy elektromos keverőben keverjük össze a tejszínt, a cukrot és a vaníliát. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a zselatinos vizet, verjük kemény habbá. Közvetlenül tálalás előtt tegyük a habot a cupcakekre.
CC megjegyzése: A tejszínhez zselatin helyett habfixálót is keverhetünk a stabil, kemény hab elérésének érdekében.
Forrás: http://bubblynaturecreations.com/2013/01/ice-cream-cupcakes-pink.html