Tészta
250 ml tej
400 g liszt
2 ek olaj
0,5 tk só
1 ek cukor
1 tk élesztőpor
Töltelék:
50 g vaj, szobahőmérsékletű
7 gerezd fokhagyma
2 ek apróra vágott zöldfűszer (tetszés szerint pl. petrezselyem, snidling, kapor…)
A puha vajjal keverjük össze a zúzott fokhagymát és a zöldfűszert.
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, takarjuk le textillel és meleg helyen hagyjuk duplájára kelni.
Osszuk 16 részre (kb. 50 g-os darabokra), formáljunk golyókat belőle és hagyjuk tovább kelni kb. 30 percig.
Mindegyik közepén éles késsel ejtsünk egy bemetszést és a keletkező résbe tegyünk 1-1 tk fokhagymás tölteléket
A tetejüket kenjük meg tojássárgájával és előmelegített sütőben süssük 180 °C hőmérsékleten 15 percig.
Forrás: http://food.passion.ru/retsept-dnya-c-foto/vypechka/chesnochnye-bulochki.htm