Tészta
- 30 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- ½ tk sütőpor
- ¼ tk só
- 8 ek vaj, szobahőmérsékletű
- 20 dkg barnacukor
- 1 nagy tojás
- 1 tk vanília aroma
- 125 ml író, szobahőmérsékletű
- piros ételfesték
Krém
- 20 dkg krémsajt
- 5 ek vaj, szobahőmérsékletű
- 2 tk vanília aroma
- 30 dkg porcukor
Béleljünk ki zsírpapírral egy sütőlapot, rajzoljunk fel a papírra szívformákat (lásd kép!), a papírt fordítsuk meg, így a tészta nem érintkezik a grafit vonallal.
A sütőt melegítsük elő 190°C hőmérsékletűre.
Keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót.
A vajat és a barna cukrot keverjük krémesre, adjuk hozzá a tojást, a vaníliát.
Részletekben adagoljuk hozzá a száraz keveréket és az írót.
Az utolsó adag lisztes keverékkel egy időben kerüljön bele az ételfesték is.
Sima csőrű habzsákból nyomjuk a tésztát a felrajzolt mintát, nem teljesen kitöltve vele (terül sütés közben!). (lásd kép!)
7-9 perc alatt sül meg, rácson hagyjuk kihűlni, majd töltsük meg.
A töltelékhez a krémsajtot keverjük a puha vajjal simára, adjuk hozzá a vaníliát, és szitáljuk hozzá a porcukrot.
Tároljuk légmentesen záródó dobozban, hűtőszekrényben.
Forrás: http://www.annies-eats.com/2010/02/08/red-velvet-whoopie-pies