Spanyol édesség: sült tésztarudacskák cukorba mártogatva. Argentínában megtöltik, Madridban forró csokoládéba mártogatják, Mexikóban fahéjjal szórják meg. Általában 8 cm hosszú, egyenes, most a szívformát az alkalom miatt ölti magára.
Hozzávalók
- 2,5 dl víz
- 2,5 ek cukor
- 0,5 tk só
- 2 ek olaj
- 15 dkg liszt
- Fahéjas cukor
- 10 dkg cukor
- 1 tk fahéj
Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a lisztet, amíg keveréket összeáll.
Nagy átmérőjű csillag végű habzsákból nyomjunk sütőpapírra szívformákat.
Melegítsünk olajat a sütéshez 190 °C hőmérsékletre (ha fa nyársat, fogpiszkálót merítünk az olajba buborékok jelennek meg mellette). Süssük aranybarnára, szedjük papír törlőkendőre.
A lecsöpögtetett fánkokat forgassuk meg a fahéjas cukorban.
Forrás: http://www.girlmeetssugar.com/2012/02/12/valentines-day-churros/