Tészta
- 8 db tojás fehérje
- 10 dkg porcukor
- 4 db tojás sárgája
- 15 dkg mák
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg apróra vágott mandula (barna héja nélkül)
- 5 dkg mandula darálva
A fehérjéket verjük kemény habbá a cukorral. Forgassuk bele először a tojássárgájákat, végül a szilárd hozzávalókat.
Kisüthetjük zsírpapírral bélelt 26 x 30 cm nagyságú tepsiben egyben, vagy két részletben is.
Süssük előmelegített 170 °C hőmérsékletű sütőben kb. 20 percig (tűpróba).
Krém
- 2 cs vaníliás/tejszínes pudingpor
- 375 ml tej
- 200 ml citromlé
- 8 dkg cukor (ízlés szerint lehet több)
- 1 vaníliás cukor (vanília rúd)
- 4 db tojás sárgája
- 175 g - 200 g vaj, nagyon puha
Keverjük a hideg tejhez a citromlét. Vegyünk ki belőle egy pohárkával és keverjük csomómentesre a pudingporral és a cukrokkal. Öntsük vissza a citromos tejhez és folyamatos keverés közben, a sárgájákat is hozzá adva sűrítsük be. Vegyük le a tűzről, lefedve hagyjuk kihűlni, majd keverjük össze a puha vajjal.
Állítsuk össze a süteményt, a tetejét szórjuk meg porcukorral, vagy tetszés szerint bevonhatjuk fehér csokoládéval, citromos cukormázzal…
Forrás: http://