Ehetőek, tölthetőek, tortadekorációnak is használhatóak…
A kínai szerencse sütik jutottak eszembe róla, csak itt más az alak, és nincs üzenet. Viszont lehet beletenni pl. narancs/citrom cukrozott héjából bibét.Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 25 dkg tej
- 25 dkg tojásfehérje
A lisztet és a cukrot keverjük össze kézi habverővel, adjuk hozzá a tejet, keverjük csomómentesre.
A fehérjét verjük habbá és forgassuk részletekben össze az előző keverékkel.
Zsírpapírral bélelt sütőlapra adagoljunk evőkanállal a tésztából, terítsük el a kanál hátával, hagyjunk kellő távolságokat. (Egyszerre 5-6 kör fog kb. elférni.)
Előmelegített 180-200 °C hőmérsékletű sütőben pár perc alatt megsül, ne hagyjuk magára, amint a széle barnulni kezd már kész is. Fémlapáttal válasszuk le és azonnal formázzuk virággá, ha kihűlt, már nem hajlítható, akkor törik.
Ha másféle virágra vágyunk akkor a tésztából húzhatunk vékony csíkokat is, amiket ha megsült feltekerünk, így rózsa lesz belőle (lásd az első montázs utolsó képe).
Forrás: http://home.meishichina.com/space-319935-do-blog-id-184994.html