Kívül ropogós, belül ragadós lapok között lágy csoki krém, hmmmm
Lapok
Óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, forgassuk bele a finomra darált mogyorót. Felezzük el.
Sütőpapírra jelöljünk be 2 db 18-20 cm átmérőjű kört, és ennek a sablonnak a segítségével terítsük el a két adag mogyorós habot a papíron.
Előmelegített sütőben 180°C-on 35-40 perc alatt sül készre, rácson hagyjuk kihűlni.
Csokoládé krém
Töltsük a krémet a lapok közé.
Forrás: http://www.mojewypieki.com/przepis/beza-z-orzechami-laskowymi-i-kremem-czekoladowym
Lapok
- 15 dkg törökmogyoró, darálva
- 5 db tojásfehérje
- 25 dkg porcukor, szitálva
- 1 ek borecet
Óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, forgassuk bele a finomra darált mogyorót. Felezzük el.
Sütőpapírra jelöljünk be 2 db 18-20 cm átmérőjű kört, és ennek a sablonnak a segítségével terítsük el a két adag mogyorós habot a papíron.
Előmelegített sütőben 180°C-on 35-40 perc alatt sül készre, rácson hagyjuk kihűlni.
Csokoládé krém
- 25 dkg mascarpone, szobahőmérsékletű
- 140 ml tejszín, habbá verve
- 10 dkg étcsokoládé, vízgőzön megolvasztva
Töltsük a krémet a lapok közé.
Forrás: http://www.mojewypieki.com/przepis/beza-z-orzechami-laskowymi-i-kremem-czekoladowym