Amióta ezt a receptet lefordítottam, azóta már több, minz tíz alalommal készítettem el. A tészta tökéletes, puha, rugalmas, könnyű vele dolgozni.
Viszont szerintem sok, nekem a receptben megadott húsmennyiséghez, kb. a fele mennyiségű tészta elég volt.
Hozzávalók
Tészta
- 200 g tejföl
- 200 g majonéz
- 350 g liszt
Keverjük össze a tejfölt a majonézzel, és adjuk hozzá a lisztet, gyúrjunk belőle rugalmas tésztát.
Töltelék
- 500 g darált hús (sertés + marha)
- 2 nagy fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- 1 csomag ropi
- panírozáshoz: 1 tojás, zsemlemorzsa
Nyújtsuk ki a tésztát és vágjunk ki belőle köröket.
Mindegyik közepén fektessünk végig egy szál ropit, érjen túl a tészta körön (lásd kép!).
Tegyünk rá tölteléket, csípjük össze felette a tésztát, késsel vágjuk félbe.
Forgassuk meg tojásban, zsemlemorzsában, süssük ki olajban.
Forrás: http://cook.ireline.com/?p=2055