Hozzávalók
- 160 ml sűrített tej
- 1 db tojásfehérje
- 0,5 tk vanília aroma
- 1 tk friss citromlé
- csipet só
- 1 tk citromhéj, reszelve
- 250 g kókuszreszelék
- Citrom curd vagy Nutella
- Tojás alakú cukorka (pl. jelly beans)
Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra, béleljünk ki egy sütőlapot zsírpapírral.
Egy nagy tálban keverjük össze a sűrített tejet, a tojásfehérjét, a vaníliát, a citromlevet és a sót. Adjuk hozzá a citromhéjat és a kókuszt is, keverjük jól össze.
Tegyünk belőle kb. 2 evőkanálnyi mennyiségeket az előkészített sütőlapra. Nyomjuk a hüvelykujjunkkal a közepébe mélyedést.
Süssük 18- 20 percig, vagy amíg enyhén aranybarnára sül. Amikor kész, ismét nyomjuk be az ujjunkkal. Hagyjuk 5 percig a lapon hűlni, majd tegyük rácsra és hagyjuk teljesen lehűlni.
Töltsük meg a mélyedéseket citrom curddal vagy Nutellával, és mindegyikbe tegyünk két kicsi tojás alakú cukorkát.
Húsvét előtt 2-3 nappal már elkészíthető, tároljuk légmentesen záródó edényben a hűtőben. Ez esetben a cukorkákat csak a fogyasztás előtt tegyük rá, ehhez előtte hagyjuk a sütiket szobahőmérsékletűre felmelegedni.
Forrás: http://www.twopeasandtheirpod.com/coconut-lemon-macaroon-nests
A citrom, lime és kókusz curd receptet találtok itt a blogon:
10-12 napig a hűtőszekrényben eltarthatóak. Ehhez a recepthez kb. 160 ml szükséges valamelyik töltelékből.
http://chefcricket.blogspot.hu/search?q=curd