Hozzávalók
Tészta
- 5 db tojás
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 1csapott tk sütőpor
- lekvár (sárgabarack, vagy más savanykás)
A fehérjéket verjük habbá, közben adjuk hozzá a maradék 2 ek cukrot.
A sárgájás keverékbe részletekben, óvatosan, hogy ne törjön össze forgassuk bele a fehérjehabot.
Zsírpapírral bélelt 22 cm átmérőjű kerek kapcsos tortaformában, süssük 180°C hőmérsékletű sütőben 10-12 percig (tűpróba!).
A rácson kihűlt tésztát vágjuk 3 cm széles csíkokra. Ebből 6 db 18 cm hosszú csíkra lesz szükség, amit lekvárral megkenünk és a torta közepétől kezdve csiga alakban feltekerünk.
Krém
- 400 g túró
- 200 g tejszín
- 450 g joghurt
- 20 g zselatin
- 3-4 ek cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
A tejszínt verjük habbá a cukorral.
Az őszibarack konzervből öntsünk ki 100-150 g szirupot és keverjük össze a zselatinnal. Melegítsük, amíg feloldódik. Adjuk hozzá túrós és a tejszínes részeket és keverjük homogénre.
Dekoráció
- 1db őszibarack konzerv (850 g)
- 10 g zselatin
A lecsepegtetett őszibarackot vágjuk szeletekre, és rendezzük el a tortán.
A zselatint melegítsük fel 150 g szirupban, egy kicsit hagyjuk hűlni, hogy ne legyen nagyon meleg, mikor a tortára öntjük.
A hűtőben hagyjuk teljesen megdermedni.