Hozzávalók (24 db)
Tészta
- 50 g cukor
- 110 g vaj, szobahőmérsékletű
- 210 g liszt
- csipet só
Töltelék
- 240 ml friss citromlé
- 2-3 tk reszelt citromhéj
- 120 ml pépesített eper
- 250 g cukor
- 4 db nagy tojás
- 40 g liszt
- 0,5 tk sütőpor
- csipet só
Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra, vékonyan vajazzunk 22 × 33 cm-es tepsit.
A tésztához keverjük krémesre a vajat a cukorral. Részletekben keverjük hozzá a lisztet és a sót.
Nyomkodjuk a tepsi aljára. Süssük kb. 17 percig (szélek kezdenek pirulni).
A töltelékhez keverjük simára az eperpürét a citromlével, a citromhéjjal, a cukorral és a tojással.
Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a sót is.
Óvatosan öntsük rá a forró tésztára és süssük további 23-26 percig. Szórjuk meg porcukorral.
Teljes kihűlés után, nedves késsel szeleteljük. Tálalásig tegyük a hűtőszekrénybe.
Forrás: http://