Hozzávalók (6 db)
Tészta
- 560 g liszt
- 240 ml víz, langyos
- 120 ml író
- 1,5 tk élesztőpor
- 0,5 tk só
- 6 db kis tojás, mosva, szárazra törölve, nyersen
Megkenni
- 1 db tojás, felverve
Archoz
- Mazsola
Szitáljuk egy nagy tálba a lisztet, öntsük a közepébe az írót, és a vizet, szórjuk rá az élesztőport, gyúrjuk néhány percig, adjuk hozzá a sót, gyúrjuk amíg összeáll és elválik az edény falától.
Tegyük olajozott tálba, fedjük le folpackkal és meleg helyen hagyjuk duplájára kelni.
Osszuk 6 egyenlő részre, formázzunk belőle golyókat, fedjük le és hagyjuk 5 percig pihenni.
Enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztagolyókat 6-7 cm hosszúságú ovális formára.
Egy éles késsel vagy ollóval a képen látható módon alakítsuk ki először a nyuszi füleit, majd a kezeit.
Tegyük olajozott tálba, fedjük le folpackkal és meleg helyen hagyjuk duplájára kelni.
Osszuk 6 egyenlő részre, formázzunk belőle golyókat, fedjük le és hagyjuk 5 percig pihenni.
Enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztagolyókat 6-7 cm hosszúságú ovális formára.
Egy éles késsel vagy ollóval a képen látható módon alakítsuk ki először a nyuszi füleit, majd a kezeit.
Mazsolákat nyomjunk bele orrnak és szemeknek. Tegyük őket rá zsírpapírral bélelt sütőlapra.
Tegyük rá a tojást és a kezeket óvatosan egy kicsit megnyújtva igazítsuk rá (vagy alá). Mire a tészta megsül annyi idő alatt a tojás megfő. Hagyjuk pár percig ismét pihenni, kicsit nyomjuk mélyebbre a mazsolákat ha szükséges. Kenjük meg egy felvert tojással, fogpiszkálóval mintázzuk meg a bajszát, és a kezén a körmöket. Előmelegített 190 °C hőmérsékletű sütőben süssük 20 perc alatt aranysárgára.
Tegyük rá a tojást és a kezeket óvatosan egy kicsit megnyújtva igazítsuk rá (vagy alá). Mire a tészta megsül annyi idő alatt a tojás megfő. Hagyjuk pár percig ismét pihenni, kicsit nyomjuk mélyebbre a mazsolákat ha szükséges. Kenjük meg egy felvert tojással, fogpiszkálóval mintázzuk meg a bajszát, és a kezén a körmöket. Előmelegített 190 °C hőmérsékletű sütőben süssük 20 perc alatt aranysárgára.