10/23/2014

Parikában sült tésztavariációk

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása


Kenyértészta
Hozzávalók

  • 240 ml víz, szobahőmérsékletű
  • 1 ek cukor
  • 2 tk élesztőpor
  • 1 tk só
  • 1 ek olívaolaj (vagy vaj, szobahőmérsékletű)
  • 30-35 dkg kenyérliszt (kb.) 
Keverjük el a cukrot a vízben, szórjuk bele az élesztőt, lefedve, meleg helyen futtassuk fel.
Adjuk hozzá a liszt harmadát, a sót és az olajat, keverjük össze (fakanállal).
Részletekben adagoljuk hozzá a maradék lisztet, minden adag után keverjük át a fakanállal. Mikor már nehéz keverni, lisztezett felületen dagasszuk tovább.
Ha a tészta már nem ragad, és puha, rugalmas labdává áll össze tegyük egy kiolajozott tálba, fordítsuk át, hogy a vékony olaj réteg körbe vegye a felületét, fedjük le és hagyjuk a háromszorosára dagadni (kb. 1 óra).
Lisztezett felületen pár perc alatt alaposan gyúrjuk át, hogy eltávolítsuk a légbuborékokat.
Hagyjuk újra pihenni kb. 15 percig.


1.Variáció, fenti kép: Fokhagymás tekercs
Hozzávalók
  • 4-5 db közepes vagy 3-4 db nagy piros kaliforniai paprika
  • Töltelék
  • 8-10 dkg olajbogyó, apróra vágva 
  • 2 ek vaj, puha (vagy olívaolaj)
  • 3-4 nagy gerezd fokhagyma, apróra vágva vagy zúzva 
Keverjük össze a hozzávalókat

Nyújtsuk ki a tésztát kb 10-12 mm vastagságú téglalappá. Kenjük rá tölteléket, csavarjuk fel, vágjuk a félbevágott piros kaliforniai paprikáknak megfelelő méretűre. Tegyük a tésztatekercseket bele a zöldségbe.
Helyezzük őket zsírpapírral bélelt tepsire, folpackkal fedjük le és hagyjuk a tésztát kétszeresére dagadni.
Süssük előmelegített sütőben 190 °C-on kb. 20 percig, vagy amíg aranybarna lesz.

 2.Variáció, fenti kép: Téphető szeletek
Hozzávalók
  • 4-5 db közepes vagy 3-4 db nagy piros kaliforniai paprika
  • 5 dkg parmezán, reszelve
  • 2 ek vaj, puha (vagy olívaolaj)
Vágjuk félbe a paprikákat, a magokat távolítsuk el, de a szárát hagyjuk rajta (ez csak dekorációs szempontból érdekes).
Nyújtsuk ki a tésztát 5-6 mm vastagságú téglalappá. Kenjük meg felületét egyenletesen a vajjal, szórjuk meg sajttal. Vágjuk fel 4 cm-es csíkokra. Tegyük őket egymásra, vágjuk fel a paprikák hosszának megfelelő méretűre. Töltsük tésztát (a szeletek függőlegesen állnak) a paprikába.
Helyezzük őket zsírpapírral bélelt tepsire, folpackkal fedjük le és hagyjuk a tésztát kétszeresére dagadni.
Süssük előmelegített sütőben 190 °C-on kb. 20 percig, vagy amíg aranybarna lesz.

3.Variáció, fenti kép: Mini focaccia
Hozzávalók
  • 4-5 db közepes vagy 3-4 db nagy piros kaliforniai paprika
  • Olajbogyó, félbe vágva
  • friss rozmaring
  • tengeri só
  • olívaolaj
Vágjuk a paprikát 1 cm-es szeletekre.
Töltsük meg kb. diónyi méretű tésztagolyóval.
Kenjük meg a tésztát olívaolajjal, lapítsuk bele a paprikagyűrűbe.
Helyezzük őket zsírpapírral bélelt tepsire, folpackkal fedjük le és hagyjuk a tésztát kétszeresére dagadni. Időközben nyomjuk bele a olajbogyókat és a rozmaringot.
Szórjuk meg egy kevés sóval.
Süssük előmelegített sütőben 190 °C-on kb. 20 percig, vagy amíg aranybarna lesz.

Forrás: http://testadoprovadoeaprovado.blogspot.hu/2011/10/baking-bread-in-red-bell-peppers.html

Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (38) Dekor (16) Desszert (387) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (368) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (79) Főétel (17) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (29) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (13) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (30) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)