Hozzávalók
- 250 g vaj, szobahőmérsékletű
- 300 g cukor
- 4 db tojás
- csipetnyi só
- 250 g mandula, őrölve
- 360 g liszt
- Díszítéshez
- mandula, egész, hámozott
- cseresznye, kandírozott
Keverjük össze a vajat és a cukrot, adjuk hozzá a tojásokat, a sót, az átszitált lisztet és mandulát. Gyúrjuk össze, csomagoljuk folpackba és tegyük 1 órára a hűtőszekrénybe.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki 1 cm vastagságúra, szúrjuk ki lóhere alakú kiszúróval. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és tegyük 15 percre vissza a hűtőszekrénybe.
Kicsit nyomjuk bele a tésztába a mandula szemeket és a cseresznyét.
Süssük előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben kb. 10 percig.
Forrás: http://blog.tagesanzeiger.ch/sweethome/index.php/48368/freude-am-weihnaechtlichen-backen