Se liszt, se cukor, se sütés.
Hozzávalók
- 700 g almapüré, cukor nélkül
- 15 g zselatin
- 2 db tojásfehérje
- 300 g vegyes aszalt gyümölcs (sárgabarack, mazsola, alma, cseresznye, meggy, áfonya...)
- 150 g dió (mandula, mogyoró, kesudió...)
- 2 ek méz
Egy serpenyőben keverjük össze a zselatint egy pohár almapürével és hagyjuk állni 3-5 percig. Kis lángon kevergessük amíg a zselatin teljesen felolvad és az első buborékok megjelennek.
Egy nagyobb keverőtálban keverjük össze a zselés részt a maradék almapürével, a tojásfehérjékkel és a mézzel, habverő fejjel először lassú, majd maximális fokozatra kapcsolva habosítsuk fel. Terítsük rá az alapra, minimum 1 órára tegyük a hűtőszekrénybe.
(Almapürét házilag is könnyen főzhetünk, de meg is vásárolhatjuk bébiételként, vagy az Aldiban (pl.) üveges konzervként).
A recept Elena Chekalova "Egyél!" c. szakácskönyvéből származik.
Forrás: http://porosolka-balt.livejournal.com/206542.html