Csinálni? Ritkábban :) DE! Most rátaláltam a megoldásra.
Itt a blogon megtaláljátok az isteni finom és felejthetetlen, de ennél a receptnél több munkát igénylő variációt is: http://chefcricket.blogspot.hu/2015/02/vanilias-eclair-ropogos-csipkevel.html
Ez pedig itt az - Eclair sütemény - Nincs csipke, nincs habzsák, sokkal egyszerűbben elkészül.
Hozzávalók
Tészta
- 240 m víz
- 100 g vaj
- 140 g liszt
- 4 db nagy tojás
- 230 g krémsajt, szobahőmérsékletű
- 140 g főzés nélküli vaníliás pudingpor
- 720 ml tej
- 300 ml tejszín, habbá verve
- csoki szirup vagy házi csokoládé öntet
A tésztához egy közepes serpenyőben olvasszuk fel a vajat a vízben, forraljuk fel.
Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a lisztet. Várjunk 1-2 percet amíg annyira kihűl, hogy nem főnek meg benne a tojások, majd egyesével üssük őket bele és keverjük el. Terítsük el a kikent tepsi alján, húzzuk fel a tésztát az oldalára is (lásd kép!).
Süssük 30-40 percig, aranybarnára, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni (ne vegyük ki a tepsiből, és ne nyomjuk le a sütés közben keletkezett buborékokat !).
A pudingport keverjük össze a tejjel, tegyük a hűtőbe, hogy összeálljon. A besűrűsödött vaníliás pudingot robotgéppel keverjük össze a krémsajttal. Tegyük vissza a hűtőszekrénybe, hogy kihűljön.
A kihűlt tésztán terítsük el a hideg krémet, azon pedig a tejszínhabot.
Csorgassunk rá csokoládé szirupot.
Forrás: http://www.the-girl-who-ate-everything.com/2009/06/chocolate-eclair-cake.html