Hozzávalók
- 250 g vaj, szobahőmérsékletű
- 1 ek joghurt
- 1 db citrom reszelt héja
- 120 g porcukor
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliáscukor
- 420 g liszt
- 1 bögrényi szilva, kisméretű, magozva, felezve
A puha vajat keverjük össze a joghurttal, a citromhéjjal és a porcukorral. Fokozatosan adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a vaníliát. A tészta legyen lágy, de nem ragadós.
Formáljunk belőle egy hengert, majd osszuk diónyi darabokra.
Sütőpapírral béleljünk ki egy sütőlapot, és egymástól 2-3 cm
távolságra tegyük rá a lapított golyóvá formált tésztát.
Tegyünk mindegyikre 1-1 fél szilvát, kicsit nyomjuk bele.
Formáljunk belőle egy hengert, majd osszuk diónyi darabokra.
Sütőpapírral béleljünk ki egy sütőlapot, és egymástól 2-3 cm
távolságra tegyük rá a lapított golyóvá formált tésztát.
Tegyünk mindegyikre 1-1 fél szilvát, kicsit nyomjuk bele.
Előmelegített 170-180 °C hőmérsékletű sütőben 20-25 perc alatt sül
készre. Amikor kihűlt, szórjuk meg porcukorral.
készre. Amikor kihűlt, szórjuk meg porcukorral.