9/23/2015

Kardinális süveg - Timpano alla cardinale

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása
Hozzávalók
  • 2 kg San Marzano paradicsom (lucullus típusú)
  • 2 ek olívaolaj
  • bazsalikom
  • 6 ek zsemlemorzsa 
  • 0,5 tk fokhagymapor
  • bors 
Mártás
  • 750 g paradicsom (abból amit kikapartunk)
  • 3 ek olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Töltelék
  • 250-300 g mozzarella, reszelve vagy apró kockákra vágva
  • 300 g tészta, penne
  • 70 g parmezán sajt, reszelve
  • 30 g romano sajt, reszelve
  • apróra vágott bazsalikom

Vágjuk félbe a paradicsomokat, kaparjuk ki egy tálba a belsejét és a magokat, egy szűrőbe téve hagyjuk 15-20 percig szikkadni.

Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, egy rétegben terítsük el rajta a felezett, kikapart paradicsomokat (vágási felülettel felfelé) kenjük meg olajjal és szórjuk rá az apróra vágott bazsalikomot.
Keverjük össze a zsemlemorzsát a fokhagymaporral, sóval, borssal és szórjuk meg vele a paradicsomok üregeit. Süssük előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben 20-25 percig, de vigyázzunk ne égjen meg a morzsa a belsejében.

Amíg a sütőben sül a paradicsom, közben elkészül a szósz is:
A paradicsomszószhoz az olajon futtassuk meg a zúzott fokhagymát, öntsük rá a kikapart paradicsomot, főzzük kb. 30 percet, ízesítsük sóval és borssal. Túl sűrű ne legyen, (ha szükséges kis vízzel pótoljuk, ez a paradicsomoktól is függ)!

A tésztát főzzük három percig, csepegtessük le, öntsük a paradicsomszószba és kis lángon még főzzük további két-három percig.
Öntsük hozzá a háromféle sajtot.

Készítsünk elő egy kerek 20 cm átmérőjű, 9 cm magas kerek formát, béleljük ki az alját és az oldalát sütőpapírral, amit olajozzunk ki.
Rakjuk ki az alját paradicsommal, és az oldalára is tegyünk egy sávot mielőtt elkezdjük önteni bele a tölteléket. Mindig csak annyit öntsünk ami az oldalán lévő paradicsomsáv tetejéig ér, akkor újabb paradicsomcsíkot rakjunk ki, majd tészta.. ha elfogyott a töltelék a tetejét fedjük le paradicsommal. A paradicsomoknak mindig a héja legyen kifelé.

Süssük előmelegített 180 fokos sütőben körülbelül 30 percig, hagyjuk a formában további húsz percig, borítsuk át óvatosan egy tálra, távolítsuk el róla a zsírpapírt.

Variálhatjuk még oreganoval, olajbogyóval, szardella pasztával, hússal, főtt marhanyelvvel, a mozarella mennyiségét felezve fetasajttal...

Forrás:http://www.lacuocadentro.com/2012/08/timpano-alla-cardinale.html

Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (38) Dekor (16) Desszert (387) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (368) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (79) Főétel (17) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (29) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (13) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (30) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)