Hozzávalók
Alap
- 150 g sajtos vagy hagymás kréker
- 75 g vaj
- 1 db tojásfehérje
- 2 gerezd fokhagyma
Töltelék
- 4 db tojás
- 300 g krémsajt, szobahőmérsékletű
- 300 g ricotta
- 150 g Gouda sajt, reszelve
- 1,5 tk kakukkfű, szárított
- fekete bors, frissen őrölt
Dekoráció
- 500 g paprika, édes, piros
Továbbá
- vaj
- liszt
- olívaolaj
- balzsamecet
- só
- bazsalikom
A kekszet daráljuk finomra, keverjük össze a puha vajjal, a zúzott fokhagymával, és az 1 db tojásfehérjével.
Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 20 cm átmérőjű kerek tortaformát, és nyomkodjuk bele a kekszes keveréket.
A töltelékhez keverjük simára a krémsajtot, a tojásokat, a ricottát. Keverjük bele a reszelt sajtot, a fűszereket (kakukkfű, bors, só).
A tölteléket öntsük rá kekszes alapra.
Süssük előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben 60 percig.
Hűtsük ki, majd tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe.
A paprikákat zsírpapírral bélelt tepsin süssük meg 180 °C-on. Sütés közben néha forgassuk meg, hagyjuk a sütőben kihűlni. Húzzuk le a héját, vágjuk le a szárát, magozzuk ki.
Vágjuk fel 1-1,3 cm széles csíkokra.
A tortát tálalás előtt díszítsük fel a feltekert paprika csíkokkal, kicsit sózhatjuk, ecsettel kenjük át balzsamecettel, olívaolajjal, dekoráljuk balazsalikom levelekkel.
Forrás: http://www.povarenok.ru/recipes/show/92976