Ha szereted a habcsókos süteményket, a Pavlovát* vagy a Budapest tekercset** akkor biztosan ez a süti is ízleni fog.
Hozzávalók
Kéreg
- 9 tojásfehérjét
- 30 dkg cukrot
- 1 evőkanál ecet
Csokoládés krém
- 9 db tojás sárgája
- 4 ek cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 ek liszt
- 2 ek étkezési keményítő (kukorica)
- 2,5 dl tej
- 10 dkg étcsokoládé, kis darabokra törve
- 25 dkg vaj/margarin, szobahőmérsékletű
- 500 ml habtejszín
- 5 dkg csokoládé,reszelve
Vékonyan megolajozott sütőpapírral béleljünk ki egy nagy tepsit (a sütő saját tepsije) és terítsük el benne a felvert habot.
Süssük előmelegített sütőben 150 °C-on 1,5 órán át. A színe aranybarna lesz, a tapintása ropogós. Mikor kihűlt óvatosan húzzuk le róla a papírt, és vágjuk 3 egyenlő részre.
A krémhez a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük össze, fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, a keményítőt és a tejet. Kis hőmérsékleten, folyamatos keverés közben, főzzük puding sűrűségűre. Vegyük le a tűzről, és dobjuk bele a darabokra tört csokoládét, keverjük meg, hogy felolvadjon benne. Hűtsük ki, majd keverjük össze a szobahőmérsékletű vajjal.
A sztracsatella krémhez verjük kemény habbá a tejszínt (tipp: érdemes habfixálót használni!) és keverjük hozzá óvatosan a reszelt csokoládét.
Állítsuk össze a rétegeket: kéreg, csokoládés krém, sztracsatella krém...
Vonjuk be tejszínhabbal, a tetejét szórjuk meg csokoládé forgáccsal.
Egy éjszakára, vagy minimum 5 órára tegyük be a hűtőszekrénybe. Ennyi szükséges ahhoz, hogy szépen lehessen szeletelni.
Forrás: http://recipeci.com/cokoladni-ledeni-vjetar/15567
Habcsókos desszertek itt a blogon:
* Pavlova: http://chefcricket.blogspot.hu/2013/06/pavlova.html
Kávés pavlova: http://chefcricket.blogspot.hu/2013/10/kaves-pavlova.html
Őszi pavlova: http://chefcricket.blogspot.hu/2014/09/oszi-pavlova.html
Habcsók fészkek citrom krémmel: http://chefcricket.blogspot.hu/2015/04/habcsok-feszkek-citrom-curd-toltelekkel.html
** Budapest tekercs: http://chefcricket.blogspot.hu/2015/01/klasszikus-budapest-tekercs.html
Egyiptomi torta: http://chefcricket.blogspot.hu/2013/10/egyiptomi-torta.html