Olyan igazi ropogtatni való!
Annyira meglepő ez a recept, hogy mielőtt kiposztoltam volna muszáj volt kipróbálni.
Bár a forrás édesre ízesítette én a felét sósan készítettem, nekünk úgy jobban ízlett, de hát ez már majd a Ti döntésetek smile hangulatjel
Annyira meglepő ez a recept, hogy mielőtt kiposztoltam volna muszáj volt kipróbálni.
Bár a forrás édesre ízesítette én a felét sósan készítettem, nekünk úgy jobban ízlett, de hát ez már majd a Ti döntésetek smile hangulatjel
Hozzávalók (kb. 70 db)
Tészta
Tészta
- 240 ml sör
- 200 g vaj
- 420 g liszt
Tetejére
- 1 db tojás, felverve, ízesítve sóval/cukorral
- mogyoró, dió ... apróra vágva
A vajat olvasszuk fel, öntsük a sörbe, keverjük össze, adjuk hozzá az átszitált lisztet és jól gyúrjuk össze robotgéppel.
30 percig pihentessük a hűtőszekrényben.
Nyújtsuk ki lisztezett deszkán vékonyra, kb. 2-3 mm.
Szúrjuk ki tetszés szerinti formára, én egyszerűen egy poharat használtam (4,5cm).
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, pici távolságot hagyjunk csak közöttünk, alig nő meg sütés közben.
Előmelegített sütőben 170-180 °C hőmérsékleten 15-20 perc alatt sül meg, süthetjük közepesre vagy barnára, hogy még jobban ropogjon.
30 percig pihentessük a hűtőszekrényben.
Nyújtsuk ki lisztezett deszkán vékonyra, kb. 2-3 mm.
Szúrjuk ki tetszés szerinti formára, én egyszerűen egy poharat használtam (4,5cm).
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, pici távolságot hagyjunk csak közöttünk, alig nő meg sütés közben.
Előmelegített sütőben 170-180 °C hőmérsékleten 15-20 perc alatt sül meg, süthetjük közepesre vagy barnára, hogy még jobban ropogjon.
A tészta sütés után nem lesz sör ízű, teljesen natur íze van. Legközelebb lehet magát a tésztát is megpróbálom majd picit sózni, nem csak a tetejét, de így is finom volt. És nagyon egyszerű elkészíteni.