Aki már régóta velem van, talán emlékszik a Fürj lábakra (családi kedvencünk lett, recept itt:
http://chefcricket.blogspot.hu/2014/01/furj-lab.html), na ez a recept a nagy testvére lehet.
A tészta más, az elv ugyanaz, viszont ezzel kevesebbet kell pepecselni.
Hozzávalók
500 g darált hús
1 db hagyma apróra vágva
só, bors
1 cs ropi
Tészta
350 g liszt
250 g kefír
0,5 tk szódabikarbóna
A töltelékhez a húst állítsuk össze mintha fasírtot készítenénk.
A tésztához a lisztet gyúrjuk össze a kefírrel a szódabikarbónával és egy csipet sóval. A tészta puha, nem ragad. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki vékonyra, vágjuk fel 2-3 cm széles csíkokra.
A húst formáljuk meg a képen látható módon, szúrjunk bele egy ropit, tekerjük rá a tésztacsíkokat.
Olajban süssük ki.
Forrás:
http://www.povarenok.ru/recipes/show/77314