Hozzávalók
Tészta
- 500 g liszt
- 240 ml kefír
- 4 ek olaj
- 1-2 tk cukor
- 1 tk só
Töltelék
- 5 db paradicsom
- 200 g juhtúró vagy túró
- 2 gerezd fokhagyma
- zöldfűszerek
- só
Készítsük elő a tölteléket. Vágjuk a paradicsomot szeletekre. A túrót villával törjük össze, ha sima túrót használunk azt sózzuk, keverjük össze a zúzott fokhagymával, aprított zöldfűszerekkel (pl.:bazsalikom, oregano, kakukkfű, kapor..)
A tésztához keverjük el a kefírben az olajat, a cukrot, a sót, kis/közepes lángon folyamatos keverés közben (ez fontos!) melegítsük amíg a forrás első jeleit tapasztaljuk. Vegyük le a tűzről és a forró folyadékba keverjük bele a lisztet, alaposan gyúrjuk össze.
Osszuk két részre, lisztezett deszkán mindkettőt nyújtsuk ki nagyon vékonyra
Osszuk két részre, lisztezett deszkán mindkettőt nyújtsuk ki nagyon vékonyra
Rendezzük el az egyiken a paradicsom szeleteket egymástól kb. 3 cm távolságra. Púpozzuk rá a túrós tölteléket,
fedjük be a második tésztalappal, egy pohárral vagy pogácsa szaggatóval szúrjuk ki, körbe a szélét ujjal nyomkodjuk össze, hogy sütés közben ne folyhasson ki a töltelék.
Bő, forró olajban süssük ki.
Forrás: http://pinme.ru/pin/5538e9e91f85112d2b8b54f2fedjük be a második tésztalappal, egy pohárral vagy pogácsa szaggatóval szúrjuk ki, körbe a szélét ujjal nyomkodjuk össze, hogy sütés közben ne folyhasson ki a töltelék.
Bő, forró olajban süssük ki.