Hozzávalók 500 ml görögdinnyepép 40 g kukoricakeményítő 165 g cukor 1/2 csomag vaniliás cukor 1/4 rúd fahéj
A görögdinnyét vágjuk darabokra, magozzuk ki, és pépesítsük turmixgéppel vagy botmixerrel. Egy kis adag péphez adjuk hozzá a kukoricakeményítőt, keverjük el, majd öntsük a maradék dinnyéhez, ízesítsük a cukorral, tegyük bele a fahéjrudat.
Tegyük fel forralni, hagyjuk fortyogni alacsony lángon 20 percig, közben folyamatos kevergessük. Öntsük formákba (a fahéj rudat távolítsuk el), hűtsük egy éjszakán keresztül.
A nagyvilág érdekes receptjei, konyhai trükkjei, megvalósítható praktikái.
Magyar mértékegységekre átszámolt, könnyen beszerezhető alapanyagokból készült receptek. Minden bejegyzés alatt megtalálod az eredeti forrást.