Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 db tojás
- 20 dkg darált hús
- 1 db vöröshagyma, reszelve
- kb. 15 dkg liszt (fele az egyik, fele a másik színű masszához)
- zsemlemorzsa
- kurkuma
- pirospaprika
- só
- bors
A húst keverjük össze a hagymával, sóval, borssal, formáljunk belőle diónyi golyókat és olajban süssük meg.
A héjában főtt burgonyát mikor kihűlt pucoljuk meg, és törjük össze.
Adjuk hozzá a reszelt sajtot, 1 egész tojást és 1 sárgáját.
Felezzük el, az egyik részt színezzük a pirospaprikával, a másikat kurkumával.
Adjuk hozzájuk annyi lisztet, hogy formázható legyen.
Kb. 1-1 evőkanálnyi mennyiséget tegyünk le egymás mellé, alakítsuk (összefüggő) kör alakra, tegyük a közepére a húsgolyót, formázzuk barackformára. Ahol a két rész találkozik, ne nyomjuk teljesen össze, mert így nyílik majd szét picit a sütés közben.(Képek a forrás linken!)
Forgassuk meg tojásfehérjében, majd zsemlemorzsában, tegyük olajozott sütőlapra.
Előmelegített 200°C hőmérsékletű sütőben süssük 10-15 percig.
(Szegfűszegből szúrhatunk a tetejébe szárat.)
Forrás: http://gotovimvse.com/recipes/238/#top