Tészta
2 dl langyos tej
1 tk élesztőpor
4 dkg vaj
1 db tojás
3 ek cukor
1/4 tk só
2 ek olaj
1 cs. vaníliás cukor
40-45 dkg liszt
Töltelék:
30 dkg eper, kevés cukor
A langyos tejben keverjünk el egy pici cukrot, 2 ek lisztet és meleg helyen futtassuk fel benne az élesztőt. Olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a sót, a cukrokat, az olajat és a tojást, egy villával keverjük át Az átszitált lisztet részletekben öntsük hozzá, gyúrjuk simára.
Tegyük át egy tálba, takarjuk le és meleg helyen hagyjuk duplájára megkelni (kb.1 óra)
Osszuk 8-10 egyenlő részre. A képeken látható módon formázzuk meg a csónakokat. Tölteléknek a megmosott, kicsumázott feldarabolt epret szórjuk meg cukorral.
A tetejüket kenjük meg egy felvert tojással. Sütőpapírral bélelt, kivajazott tepsiben, előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben süssük aranybarnára.
Forrás: http://bonappetit.com.ua/