Mindent imádok ami bodzavirágból készül!
Tavaly a pitypangméz mellett kipróbáltam a bodzamézet is. Szavakkal nem tudom leírni, azt a tömény, harapható bodzaízt amit ez a recept "tud".
Kanalazzuk köhögős időkben, de köhögünk is, csak, hogy lehessen kanalazni. Finom a vajas kenyéren, teába, joghurtba, fagyira csurgatva, vízzel hígítva citrommal ízesítve szörpnek ...egyszerűen mindenhogyan jó, na
Felénk már nyílik! Csak álljon el az eső, már indulok is a bokorhoz.
Hozzávalók
- 30 db bodzavirág
- 1 l víz
- 75 dkg cukor
- 1 db citrom frissen facsart leve
A vízben kb. 30 percig főzzük a virágokat, majd leszűrjük (a folyadék mennyisége a felére csökkent).
Hozzáadjuk a cukrot és a citrom levét, méz sűrűségig főzzük kis lángon. Steril üvegekbe töltjük.
Az eredeti recept 45 percet írt, nekem hamarabb kész lett.
Recept: http://receptekaz.com/hu/node/521