Tészta
- 225 g vaj, szobahőmérsékletű
- 255 g mogyoróvaj
- 200 g kristálycukor
- 220 g barna cukor
- 2 db tojás
- 2 tk vanília aroma
- 375 g liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- cukor a nyújtáshoz
- 225 g vaj, szobahőmérsékletű
- 225 g mogyoróvaj, szobahőmérsékletű (lehet picit darabosabb, mint a tésztába való)
- 500 g porcukor
- 2-3 ek tej
Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra.
A lehűtött tésztából formázzunk 2,5 cm-es golyókat, majd a golyókból hengereket. Forgassuk meg cukorban és tegyük őket zsírpapírral bélelt sütőlapra egymástól 5 cm távolságra. Villával formázzuk meg a tetejüket, középen az ujjunkkal nyomjuk kicsit össze, hogy hasonlítson egy földimogyoróra.
Süssük 6-8 percig, amíg a szélei aranyszínűre sülnek. 2-3 percig még hagyjuk a sütőlemezen, majd tegyük rácsra, míg teljesen kihűl.
Keverjük össze a vajat és a mogyoróvajat. Lassan adjuk hozzá a porcukrot és keverjük simára.
Kanalanként adjuk hozzá a tejet, míg megfelelő állagú lesz.
Töltsük meg a krémmel a kihűlt sütiket, egyhez 1 púpos evőkanálnyi mennyiségű krém szükséges.
Forrás: http://cupcakesandcashmere.com/food/homemade-nutter-butters
Ha házilag szeretnél mogyoróvajat készíteni itt egy recept hozzá:
http://flat-cat.hu/2009/08/26/foldimogyoro-vaj-hazilag