Hozzávalók
50 dkg liszt
0,5 tk só
7 dkg cukor
21 g friss vagy 1 cs. porélesztő
2 db tojás
10 dkg vaj
2 dl langyos tej
10 dkg csokoládé
Az élesztő futtassuk fel pici cukorral édesített langyos tejben.
Keverjük össze a lisztet, a sót, a cukrot, adjuk hozzá a tojásokat, majd az élesztős tejet és az olvasztott vajat. Gyúrjuk lágy tésztává, és hagyjuk kelni meleg helyen 1-1,5 óráig.
Osszuk 12 vagy 18 részre. Muffin sütő tepsi mélyedéseiben fog sülni, a darabszámtól függően kisebb vagy nagyobb rózsák lesznek belőle.
Hagyjuk 10 percig pihenni a tésztagolyókat, ez alatt az idő alatt vízgőzön olvasszuk fel a csokoládét. Kenjük ki a sütőformát vajjal.
A golyókat nyújtsuk ki kör alakúra, kenjük meg a kör felét csokoládéval (fotó hozzászólásban), vagy megszórhatjuk cukros kakaóval, cukros fahéjjal is.
Hajtsuk rá a tésztát a töltelékkel megkent részre, és késsel vágjuk fel 3 csíkra. A csíkokat tekerjük fel csiga alakra és hármasával tegyük őket a formába.
Kapcsoljuk be melegedni a sütőt 180°C hőmérsékletűre, amíg a sütő melegszik még van ideje a tésztának kelni (15-20 perc).
Meg lehet kenni a tetejét felvert tojással, majd toljuk a sütőbe, 20 perc alatt készül el.
Forrás: http://