.
Hozzávalók
- 125 g vaj (szobahőmérsékletű)
- 100 g porcukor
- 225 g liszt
- 2 ek kakaó
- 1 cs vaníliás cukor (opcionális)
A kakaót kivételével gyúrjuk össze a hozzávalókat. Felezzük el a tésztát, az egyik feléhez gyúrjuk hozzá a kakaót. A másik maradhat fehér, de színezhetjük zöldre is.
A fehér/zöld tésztából formázzunk először dió méretű golyókat, majd ezt formázzuk ovális formára (kép).
Tegyünk a kakaós tésztából egy darabot a közepére, és burkoljuk be (kép).
Késsel vágjuk be a száj nyílását, a combokat, a hátát (kép).
Szemet cukorgyöngyből, szegfűszegből, mazsolából készíthetünk.
A szájába, hogy sülés közben ne süljön össze, tegyünk egy darab diót, mandulát, vagy egy szem szárazbabot, utóbbit a végén ki kell piszkálni a szájából. Ha a kakaós tésztát jól sikerült elhelyezni a tésztaburokban, akkor amikor bevágjuk a szájnyílást, a barna tészta is látszani fog, a nyelvet imitálva.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Mikor a sütiket betesszük, vegyük vissza hőmérsékletet 150 °C-ra.
20-25 perc alatt sül készre.