- 3 ek liszt
- 1 púpozott ek barna cukor
- 1/2 tk őrölt fahéj
- 1/8 tk sütőpor
- 1 ek almaszósz (v. reszelt alma, almalé)
- 1/2 ek olaj
- 1/2 ek tej
- 1/8 tk vanília aroma
- 1 ek krémsajt, szobahőmérsékletű
- 2 ek porcukor
- 1 tk tej
Keverjük simára az öntet hozzávalóit, tegyük félre.
Keverjük össze alaposan a száraz hozzávalókat. Adjuk hozzá az almaszószt és keverjük össze (sűrű és ragadós lesz), majd keverjük hozzá a maradék hozzávalókat. Öntsük egy bögrébe, vagy egy szuflé tálba, mikrohullámú sütőben, magas fokozaton, kb. 45 másodperc alatt készül el.
Az öntettel kínáljuk.
Forrás:http://www.thehungryhedgehog.com/microwave-mug-cake-part-1-apple-cinnamon