Néhány óra alatt elkészül, akár csak egy ebédhez való mennyiséget is gyorsan összeállíthatunk ezzel a módszerrel!
A színe élénkebb, mint a kovászos uborkának, és egy kicsivel roppanósabb is, de jellegében mégis azt idézi, a kovászos és a sós-vizes uborka alternatívája.
Hozzávalók
- zacskó
- 1/2 kg uborka
- 1-2 ág kapor, apróra vágva ( opcionális: borsikafű, cseresznye vagy meggy levél, torma)
- 1/2 ek só
- 2-3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
A hozzávalókat zacskóba tesszük és alapossan összerázzuk. Jól bekötve a zacskó száját min.6-8 órára a hűtőszekrénybe rakjuk.
Ha nem fogy el azonnal, akkor néhány napig még eláll a hűtőszekrényben, csak a szép zöld színe fakul ki.
Forrás: http://gotovimvkusno.net/ovoschnye-blyuda/1516-bystrye-malosolnye-ogurchiki-v-pakete.html