Ilyen melegben jól esik az ebéd után egy olyan desszert ami egy kicsit savanykás, egy kicsit hűvös, amit nagyon rágni se kell csak csúszik. Nem igényel sok pepecselést, sütést, mégis különleges, üdítő.
Hozzávalók
- 180 ml frissen facsart citromlé (kb. 4-5 db nagy citrom)
- 150 g cukor
- 25 g bazsalikom, plusz még egy kevés díszíteni
- 120 ml narancslé, frissen facsart, szűrt
- 3 tk porzselatin
360 ml vízben melegítsük a cukrot és a citrom levet addig, míg a cukor felolvad, közben folyamatosan kevergessük.
A bazsalikom leveleket tépkedjük össze kisebb darabokra, öntsük rá a cukros, citromos vizet, hagyjuk ázni minimum 15 percig.
A narancslére szórjuk rá a zselatint, hagyjuk 5 percig duzzadni, majd kis/közepes lángon melegítsük gyakran kevergetve a zselatin teljes oldódásáig. (Sok féle zselatin van forgalomban, mindig a zacskón lévő utasítást tekintsük iránymutatónak, hogy forralni kell vagy sem a felhasznált zselatint!)
Szűrjük le a bazsalikomot a citromos léről és keverjük össze a narancsos keverékkel. Öntsük a folyadékot tetszőleges formákba és tegyük minimum 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítsük tejszínhabbal és bazsalikom levelekkel.
Forrás:www.seriouseats.com/