Hozzávalók
Tészta
- 400 g liszt
- 100 ml tej
- 1 db tojás
- 0,5 tk só
- 1 ek cukor
- 50 g vaj, szobahőmérsékletű
- 2 tk élesztőpor
Töltelék
- kevés olaj
- 1 db hagyma
- 250 g darált csirkehús
- só, bors, zöldfűszerek ízlés szerint
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 0,5 tk liszt
100 g kemény sajt, reszelve
tojássárgája - megkenni a tetejét
mák - meghinteni
Szitáljuk a lisztet egy tálba. A közepébe formázzunk egy mélyedést, öntsünk bele egy kevés tejet, szórjuk rá a cukrot, és az élesztőport, hagyjuk letakarva 15-20 percet pihenni, majd a többi hozzávalóval gyúrjunk tésztát belőle. Letakarva 1-1,5 órát pihentessük.
Osszuk 2 részre, mindkettőt nyújtsuk ki egyforma méretűre, kör alakúra, a vastagsága kb.1 cm. (Használjunk egy tányért a forma körbevágásához)
Amíg a tészta kel, készítsük elő a tölteléket. Olajon pároljuk üvegesre az apróra vágott hagymát, pirítsuk meg rajta a húst, ízesítsük, sóval, borssal, zöldfűszerekkel, a vége felé keverjük hozzá az apróra vágott fokhagymát is.
Adjunk hozzá 0,5 tk lisztet, és öntsünk rá egy pici vizet, hűtsük ki.
Béleljük ki a tepsit sütőpapírral, tegyük rá az egyik kerek tésztalapot, a közepére terítsük rá kör alakban a húsos tölteléket, e köré pedig szórjuk rá a reszelt sajtot.
Fedjük be a másik tésztalappal.Egy éles késsel körben 3-4 cm-es távolságokra vágjuk be a szirmokat úgy, hogy a bemetszések a húsos részig érjenek. Így amikor a szirmokat kifordítjuk akkor a sajtos töltelék fog csak látszódni. Forgassuk ki szirmokat, és formázzuk meg a képen látható módon.
Kenjük meg a tetejét tojássárgájával és szórjuk meg mákkal.
Süssük előmelegített 180 fokos sütőben 25-35 percig (aranysárgára).
Forrás:http://www.liveinternet.ru/users/has/post313310771