Hozzávalók
Tészta
- 48 g kakaó
- 1 és 1/4 ek instant kávépor
- 140 ml melegvíz
- 160 g liszt
- 1 tk és 1/4 tk sütőpor
- 1/4 tk szódabikarbóna
- 1/4 tk só
- 145 g cukor (száraz részhez) + 35 g (a tojásfehérjébe)
- 4 db tojássárgája
- 40 g vaj
- 6 db tojásfehérje
- 500 g málna
- 200 ml tejszín
- 120 g cukor
- 18 g zselatin
- 200 ml tejszín
- 100 g fehér csokoládé
- 2 ek porcukor
Az átszitált liszthez keverjünk 145 g cukrot, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát.
A tojás sárgáját keverjük ki a puha vajjal. Adjuk hozzá először a kihűlt kávés folyadékot, keverjük robotgéppel simára, majd öntsük bele a lisztes keveréket és ismét keverjük simára.
A tojásfehérjéket verjük kemény habbá 35 g cukorral, és részletekben óvatosan forgassuk bele a lisztes részbe.
Kivajazott, lisztezett 26 cm-es tortafomában, előmelegített 160 °C hőmérsékletű sütőben süssük 40-50 perc alatt készre, végezzünk tűpróbát.
Rácson hagyjuk kihűlni, majd vágjuk félbe.
A málnát botmixerrel törjük össze, szitán nyomkodjuk át.
A tejszínt a cukorral verjük habbá.
A zselatint készítsük el a zacskón olvasható utasítás szerint. Keverjük össze a málnapürével. (Opcionálisan keverhetünk hozzá 1 tk citromlevet.)
A málnás keveréket forgassuk össze a tejszínnel.
A csokoládés krémhez verjük habbá a tejszínt a cukorral, keverjük össze a vízgőzön megolvasztott csokoládéval.
Tegyünk vissza a tortaformába egy tésztalapot, terítsük el rajta a csokis krém 1/3-át, majd ezen a málnás krém 2/3-át.
Tegyük be 10 percre a fagyasztóba.
Helyezzük rá a második tésztalapot. Erre felváltva, összevissza kanalazzuk rá a maradék krémeket, majd egy fogpiszkálóval kuszáljuk össze. Tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe.
Forrás: http://liandacooking.blogspot.hu/2014/05/blog-post_15.html