Tészta
- 500 g liszt
- 250 g tej
- 1 tk só
- 6 ek barnacukor
- 2 db tojás
- 100 g vaj, puha
- 9 g élesztőpor
- 500 g túró
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 3 ek tejföl
- 5 ek barnacukor
- 200 g málna
- 1 tk étkezési keményítő
- 4 ek barnacukor
- megkenni tojássárgája
Szitáljuk a lisztet egy tálba. A közepébe formázzunk egy mélyedést, öntsünk bele egy kevés tejet, szórjuk rá a cukrot, és az élesztőport, hagyjuk letakarva 15-20 percet pihenni, majd a többi hozzávalóval gyúrjunk tésztát belőle. Letakarva 1-1,5 órát pihentessük.
Keverjük simára a túrót, a tojást, barna cukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot.
A megkelt tésztát osszuk két részre. Az egyiket nyújtsuk ki kerek 26 cm-es tortaforma aljába, a formát vékonyan kenjük ki mielőtt belehelyezzük, kis peremet csináljunk az oldalára is a tésztából.
A tészta másik felét osszuk 9 részre, formáljunk belőle golyókat, ezeket nyújtsuk ki kerek formára. Mindegyiket a képen látható módon vágjuk be négyszer (a vágás ne érjen el a közepéig!). Tegyünk a közepükre 1 tk túrókrémet, erre a keményítővel elkevert gyümölcsöt és szórjuk meg barnacukorral. A tésztát, mint egy virág szirmait igazítsuk a töltelék köré.
A maradék túrókrémet terítsük el a formába már belehelyezett tésztán, a krém tetejére pedig ültessük rá a megtöltött 9 virágot.
Kenjük meg a tetejét tojássárgájával, szórjuk meg barnacukorral.
Süssük előmelegített 180°C hőmérsékletű sütőben 20-25 percig, aranybarnára.
Forrás: http://www.povarenok.ru/recipes/show/111614